VAAIana

Wat is EMDR?

EMDR is een wetenschappelijk onderbouwde techniek. Het staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een krachtige therapeutische methode die veel verder gaat dan het bieden van inzicht. Zowel gevoelens als lichaamssensaties worden actief betrokken bij de therapie waardoor diepe heling mogelijk wordt.

EMDR behandeling; blokkades en traumaverwerking

EMDR is een snelle en efficiënte behandeling met blijvend resultaat. Door links- rechts bewegingen met de ogen, tikjes op stimulatiepunten of door een klikgeluid, worden gedachten, beelden en gevoelens stap voor stap losgekoppeld en vervangen door gewenste beelden en overtuigingen. Ook blokkades die zich vast hebben gezet in het lichaam worden losgekoppeld. Je hoeft de gebeurtenis niet in detail te vertellen.

EMDR-traumaverwerking-Blokkades-oplossen

EMDR intake

Tijdens de intake wordt je beeldend uitgelegd wat er tijdens de EMDR sessies gedaan wordt en wat de invloed van EMDR is op de hersenverwerking. Samen gaan we na door welke gebeurtenis(sen) en/of negatieve gedachten jij je niet langer wil laten beïnvloeden.


Waar helpt EMDR bij?

EMDR helpt je bij de blijvende verwerking van traumatische gebeurtenissen, angst of paniek, depressie, laag zelfbeeld/ weinig zelfvertrouwen, negatieve gevoelens en blokkades die je belemmeren in je dagelijkse leven.

EMDR met extra ondersteuning

EMDR sessies kunnen ondersteund worden door lichaamswerk, energiewerk, verbonden ademhaling of familie opstellingen. In de praktijk zal er meestal een combinatie ingezet worden om optimaal herstel te laten plaatsvinden.

EMDR in de aanwezigheid van huisdieren.

Bij EMDR is het belangrijk dat je je veilig voelt. Huisdieren kunnen daar een positieve bijdrage aan leveren en helpen je om steeds weer het contact met het HIER en NU terug te vinden want dieren leven volledig in het NU.

Toen en daar was de nare gebeurtenis/het nare gevoel en NU kijk je daarop terug. Door een EMDR sessie buiten in de natuur te doen of binnen met een hond erbij, ontvang je in het NU regelmatig een extra steuntje in de rug. Het aanraken van de vacht helpt jou, om te ervaren dat je NU veilig bent.

EMDR Therapie met huisdieren/hondern/katten

Therapiehonden zorgen voor extra ontspanning

De inzet van therapiehonden binnen onze sessies zorgt voor een extra ontspanning in het zenuwstelsel. Aaien en knuffelen verlaagt de bloeddruk en hartslag en zorgt voor de aanmaak van oxytocines en endorfines (gelukshormonen). De inzet van dieren verlaagt bovendien de aanmaak van het stress hormoon cortisol. Door deze belangrijke toegevoegde waarde van dieren slaan de behandelingsvormen doorgaans sneller en effectiever aan.

Praktische info

  • Afspraken op de locatie van VAAIana Bree (België)
  • Datum en tijd in onderling overleg
  • Tot 18 jaar: sessie van ongeveer anderhalf uur, 75 euro per sessie
  • Vanaf 18 jaar: sessie van ongeveer twee uur, 90 euro per sessie

Meer info of intake inplannen?