Wat een jaar!

Vaaiana omgeving


Wat een jaar!

We zitten vol in de feestdagen… de dagen zijn kort, de avonden lang.

Een moment om te bezinnen. Te doorvoelen wat dit jaar met je gedaan heeft en vooral; wat dit jaar je gebracht heeft.

Veel mensen hebben het moeilijk gehad of hebben het nog moeilijk. De steeds wisselende maatregelen, ons werd vrijheid beloofd, en die kwam maar niet. Opgesloten worden voor de zoveelste keer, quarantaine.. noem het maar op.

Het kan niet ongeschonden voorbij gaan zou je zeggen.

 

Het afgelopen jaar heeft mij aangezet door hetgeen ik in mijn praktijk tegenkom en door hetgeen ik in mijn eigen leven ervaar om me meer te verdiepen in ons zenuwstelsel en ons lichaam. Wat doet het gevoel van onveiligheid eigenlijk met ons? Waar raken de continue stroom van ‘angst’  berichten ons in ons gevoel van welbevinden? Kunnen we ons nog rustig en ontspannen veilig voelen of is er altijd een zekere mate van alertheid?

 

 

vaaiana omgeving 2


Ik zag kinderen en jongeren in de praktijk, die in quarantaine hebben gezeten. Weer thuis zitten, weer testen.. even naar school en weer thuis zitten.. Het klinkt ons allemaal bekend in de oren.

En eerlijk gezegd.. ik ben geschrokken van de impact!

Sombere gevoelens.. zichzelf niet meer kunnen voelen, angst, eenzaamheid, leegte..

 

En volwassenen die helemaal vast zitten in hun lijf. Overal pijn voelen… somberheid, leegte, zichzelf kwijt zijn, de passie, het vuur niet meer voelen.

 

Jeetje.. wat gebeurd er veel in en om ons heen! Wat ik zelf heb mogen voelen is dat ik teveel ballen in de lucht probeerde te houden. De kinderen, mijn praktijk, in loondienst en alles wat daar nog bij komt kijken. Mijn lijf ging protesteren.. pijn doen, ik voelde in alles dat het teveel was.

Dat vroeg om een keuze. Dat vroeg om diep naar binnen te gaan. Echt eerlijk naar mijzelf te zijn en al mijn angsten in de ogen te kijken. Te mogen voelen waar mijn hart van gaat zingen, waar ik mijn vuur voel branden en daar gehoor aan geven.

 

Ik kon het duidelijk voelen: Mijn praktijk! Het samen werken met de mooie honden-collega’s om mensen te mogen ondersteunen in hun proces naar heling. Trauma heling heeft me gegrepen. Mensen mogen ondersteunen om blokkades uit de weg te ruimen die de weg nu nog versperren om helemaal te zijn en te leven wie je bent.

Hoe vind je veiligheid in jezelf? Hoe vind je veiligheid in je omgeving ondanks alles wat er om ons heen gebeurd?

Hoe kunnen we blijven verbinden met dat diepe vuur in onszelf?

Hoe kunnen we ons innerlijk leiderschap terug hervinden?

 

Vanaf 1 januari ben ik dus volledig werkzaam in mijn praktijk VAAIana en KernReflect.

Voel je welkom met alles wat er is!

 

Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een mooie start van het nieuwe jaar dat ons gegeven is.

 

Liefs, Gerja

Een gedachte over “Wat een jaar!

  1. Zo mooi geschreven, zo waar, zo echt…
    Jouw praktijk je mag terecht trots zijn! Want jij lieve Gerja ziet mensen, zien hoe ze werkelijk zijn. Jij lieve Gerja gaat dat super goed doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *