Hond in huis

Rustig of speels, stoer, groot of klein,
welopgevoed is het voor iedereen fijn.

Droom je ervan om een hond te hebben of haalde je er al één in huis? Heeft jouw hond een welopgevoed baasje, of speelt hij de baas over jou? Wandel jij met hem, of gaat hij met jou aan de haal? Als jij de taal van je hond begrijpt is het voor iedereen veel fijner en veiliger.

Begeleiding op maat

Een hond nemen doe je niet zomaar, daar komt heel wat bij kijken. Om vervelende toestanden te voorkomen en de hond goed te laten functioneren binnen een gezin is het van belang om de hondentaal te leren begrijpen en zijn noden te leren zien.
Hierin begeleiden we jullie graag! Vanuit een jarenlange ervaring in het opvoeden en opleiden van honden, gecombineerd met de ervaring in het systemisch gezinswerk, bieden we een op maat gemaakte begeleiding aan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, updates en ontwikkelmogelijkheden? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief: 

vaaiana systemisch werken

Traject 1. Van hond tot gezinslid

Honden zijn roedeldieren: ze willen liefst deel uitmaken van een groep. Net als mensen willen ze geconnecteerd zijn, ergens bij horen. Als je een hond in huis haalt neemt hij deel aan het gezinssysteem. In het traject leren de gezinsleden de houding en het gedrag van de hond beter begrijpen en vriendelijke technieken om de hond te trainen. Het doel van dit traject is de hond op een gepaste manier een volwaardig lid van het gezin te laten worden en ervoor te zorgen dat dit voor iedereen op een aangename en veilige manier kan.

Traject 2. Buddyhond

Hebben jullie een hond in huis gehaald als speelkameraad of als maatje voor je kind met extra zorg en noden? Heb je zelf psychische problemen en wens je een buddyhond die bij je woont en je tot steun kan zijn?
Met de juiste ondersteuning kan de hond een fantastische buddy hond worden! Ook bij het traject Buddyhond is de begeleiding helemaal op maat.

Zowel pups als volwassen honden kunnen, samen met het gezin, in een traject stappen.

Van hond tot gezinslid

De hond wordt een volwaardig lid van het gezin op een veilige en aangename manier. Leer elkaar begrijpen en verstaan.

Traject tot buddy hond

Met de juiste ondersteuning kan de hond een fantastische buddy hond worden voor een kind of volwassen persoon met extra zorg en noden! De begeleiding is helemaal op maat.