Therapie bij angst voor honden of andere dieren

Angst voor honden of andere dieren kan het leven van iemand enorm beheersen. Je komt overal honden tegen, loslopend of aan de riem, ze zijn nu eenmaal een onderdeel van het leven en van onze maatschappij. Wanneer je bang bent voor honden of andere dieren, kan dit een behoorlijke impact op je leven hebben.

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen deze beperkende angst overwinnen via therapie. Samen gaan we kijken waar de angst vandaan komt, hoe die wordt opgeroepen en natuurlijk gaan we stappen ondernemen om te kunnen leven zonder de enorme impact van deze angst.

Maatwerk

Ieder traject is helemaal op maat en afgestemd op wat er nodig is. We volgen samen jouw unieke pad hierin. Met behulp van onder andere ademtechnieken, weerbaarheidstechnieken, Inner Voice Dialoque, handpoppen, bewustwording, verhalen en met onze zeer betrouwbare therapiehonden.

kind geen angst voor honden
"Vroeger was ik niet zo’n fan van honden, want ik had er schrik van. Maar na de ervaring op kamp met Gerja vind ik honden wel leuk. Nu durf ik in de buurt van honden te komen. Gerja heeft mij heel veel geleerd, waardoor ik mijn angst voor honden heb overwonnen."
Noah
11 jaar

Het is niet te voorspellen hoeveel sessies iemand nodig heeft. Bij de één is het een kwestie van een ‘klik’ maken en kan diegene al na enkele sessies verder zonder angst voor honden of andere dieren. Voor de ander heeft dit proces meer tijd nodig, of blijkt er meer achter de angst voor honden schuil te gaan, waar we dan samen mee aan de slag gaan. Ook daarvoor zijn er verschillende aangepaste technieken.

"Voor dat ik naar Gerja ging was ik heel bang van dieren. Ik vond dat helemaal niet fijn. Eerst wou ik niet gaan omdat ik dacht dat de hondjes daar los liepen maar dat is niet zo. De eerste sessie zijn we samen op de computer dingen over honden gaan opzoeken. Dat vond ik wel leuk. Je mag altijd tegen Gerja zeggen wat je wilt of wat je niet wilt. En ze is altijd heel lief. Ik begon eerst met kleine hondjes zoals Snuffie en Wolfje. Snuffie was super lief en toen was hij gestorven. Dat vond ik helemaal niet leuk!  Maar toen kwam er een ander klein hondje en dat heette Zoë. Ze is heel lief en heel klein. En er is ook nog Joppe dat is een vlinderhondje en is ook heel lief. Britt vond ik eerst een beetje eng omdat ze groot was. En nu vind ik Britt eigenlijk helemaal niet meer eng. Ik ben ook niet meer zo bang voor andere hondjes die ik tegenkom. Omdat ik dat heb geleerd bij Gerja. Ik ben heel blij dat ik niet meer zo bang voor de dieren ben."
Mila
9 jaar

Praktische info

  • Afspraken op de locatie van VAAIana in Bree
  • Datum en tijd in onderling overleg
  • Tot 18 jaar: sessie van ongeveer een uur, 50 euro per sessie
  • Vanaf 18 jaar: sessie van ongeveer anderhalf uur, 80 euro per sessie

Afspraak maken of meer informatie?
"Eerst was ik bang van honden. Sinds ik op kamp ben geweest met Gerja weet ik dat je niet direct bang hoeft te zijn, want sommige honden bijten niet. Zo heeft Gerja mij geleerd dat je rustig naar een hond moet gaan, hem nooit langs achter mag benaderen en je beter rechtop gaat staan als het te spannend wordt. Ik vond het leuk om een hond te belonen met een koekje. Gerja heeft mij heel veel geleerd over honden en mij alles met veel geduld uitgelegd."
Eliah
9 jaar