Van hond tot gezinslid, van gezin tot gezinsroedel

Jullie willen als gezin een hond aanschaffen of jullie hebben al een hond. Hoe pak je dat nu aan?
Een hond binnen een gezin kan voor enorm veel vreugde, liefde en verbinding zorgen. Maar, helaas is de realiteit dat de aanschaf van een hond ook voor frustratie, ruzie en onbegrip kan zorgen, met mogelijk uiteindelijk gedragsproblemen bij de hond.

Een hond erbij, een puppy in huis, zo schattig!

Maar vele gezinnen realiseren zich niet dat ze een dier in huis halen die zijn eigen taal spreekt. Een dier die onze mensentaal niet begrijpt. De complexe communicatie van mensen onderling, en dan ook nog naar de hond, zorgt voor spanningen in huis. De hond doet niet wat hij ‘moet doen’ en mensen raken gefrustreerd of boos.

De hond ziet het gezin waarin hij leeft als ‘roedel’, waarin regels gelden die in een roedel belangrijk zijn om samen goed te kunnen functioneren. Maar als wij mensen dat niet begrijpen… dan kan het fout lopen! Wanneer wij leren om de taal van de hond te spreken, wordt de situatie veel aangenamer, zowel voor de mensen in het gezin als voor de hond.

Maar dat is niet alles! Zoals kinderen hun ouders voortdurend spiegels voorhouden zo houd de viervoetige huisgenoot de gezinsleden ook voortdurend spiegels voor. Spiegels die je laten zien waar jouw kwaliteiten liggen en waar je werkpunten liggen.

Sta je ervoor open om samen te groeien als gezin?

Wil je samen met de hond, jullie huisgenoot een fantastisch werkende roedel te worden? Sta je ervoor open om de taal van jullie bijzondere gezinslid te leren? Wil je graag je (onbewuste) kwaliteiten ontdekken en die van ieder van jullie ‘gezinsroedel’? Zouden jullie er als gezin naartoe willen groeien dat jullie communicatie en onderlinge verstandhouding verbeteren en dat jullie hond een fijne kameraad wordt?

Daarbij kunnen wij je helpen. Samen kijken we hoe we van jullie gezin en de hond een goed functionerende eenheid kunnen creëren. Een echte gezinsroedel!

Het ‘Van gezin tot gezinsroedel’ traject duurt gemiddeld een half jaar, afhankelijk van hoe oud de hond is op het moment van de start. Voorwaarde voor het welslagen van het traject is dat ieder gezinslid betrokken is bij dit groeiproces. Er wordt tijdens dit traject verwacht dat jullie als gezin jullie ‘ huiswerk’ doen, dat zorgt ervoor dat het traject sneller en voorspoedig kan verlopen. Soms zijn enkele extra spiegelsessies nodig om persoonlijke of gezinsthema’s te verhelderen

Praktische info

 • Afspraken op de locatie van VAAIana Bree (België)
 • of bij jullie thuis. De reiskosten bedragen 0,40 cent per gereden kilometer vanaf VAAIana in een straal van max 20 kilometer vanaf Bree.
 • Datum en tijd in onderling overleg
 • Strippenkaart:
  5 x een half uur: 137,50 euro
  10 x een half uur: 270 euro
 • Problemen oplossen en gezinsthema’s verhelderen:
  Spiegelsessie met 1 gezinslid van 1,5 uur: 80 euro
  Spiegelsessie met meerdere gezinsleden van 1,5 uur: 95 euro
Meer info of afspraak inplannen?