Ouder & Kind Coaching

Soms loopt de relatie tussen ouder(s) en kind niet vanzelfsprekend. Misschien begrijp je elkaar niet, en kunnen er ruzies en spanningen ontstaan. Het kan ook zijn dat je kind je onbewust confronteert met dingen waar jij het zelf nog moeilijk mee hebt.

Als je steeds vastloop in de relatie met je kind kan het helpend zijn om hulp in te roepen. Systemische gezinscoaching helpt om zicht te krijgen op (onbewuste) patronen binnen het gezin. We richten onze aandacht vooral op moeilijke patronen tussen de ouder en het kind en kijken wat er daar nodig is.

"Ik dacht gisteren nog aan onze laatste sessie met mijn dochter Lilli en mij, jou, en het hondje Eva. En weet je dat daar nog een enorme spiegeling was? Ik wil ook altijd graag Lilli 'flodderen' (knuffelen 😉) maar zij wil dat liever niet en net zo autonoom als Eva rondlopen of voortdoen met wat zij wil. Ik vind het zo straf hoe dat spiegelen werkt met de honden."
Annemie de Pauw
Moeder van Lilli

Met hulp van de natuur, de honden of andere dieren, werken we aan het thema dat er speelt. Samen verhelderen we hetgeen lastig is. We verkennen ieders mogelijkheden en behoeften en gaan samen op zoek naar wat jullie weer dichter bij elkaar kan brengen.

Het resultaat is dat het kind zich gehoord, gezien en erkend kan voelen in de relatie tot de ouder en dat de ouder zich weer zelfverzekerd en ontspannen kan voelen in de rol van ouder van dit kind. Uiteraard krijgen beiden bruikbare handvatten mee om succesvol in te zetten in het dagelijkse leven, zodat dat weer lichter en aangenamer wordt.

Praktische info

  • Voor kinderen en jongeren van alle leeftijden, samen met één of beide ouders
  • Locatie: Bree (België)
  • Vanaf 80 euro (sessie van 1 uur met één ouder en één kind)
Neem contact met ons op