Traject tot buddy hond

Lijkt het je ook fijn om een maatje te hebben dat jou kan ondersteunen bij moeilijke momenten? Als je leeft met angsten, autisme of andere psychische problemen, kunnen simpele dingen een groot probleem zijn. Met een buddyhond kun je je zelfredzaamheid vergroten. Met het begeleidingstraject Buddyhond ontdekken we samen welke hulp jij nodig hebt en op welke manier jouw hond die hulp kan bieden.

Dit is een bijzonder groei traject gericht op het vergroten van zelfstandigheid en op maat gemaakt voor jou, je gezin en jouw hond. Hoe lang dit traject duurt is afhankelijk van de hond, zijn leeftijd en van jouw hulpvragen.

De buddyhond training haalt het beste uit jouw hond en uit jullie als team. Daardoor ontstaat er een heel bijzondere band en samenwerking.  Tijdens dit traject staan verbinding, vertrouwen en veiligheid centraal. Dit is de basis voor een constructieve samenwerking.
Je leert de belangrijkste basis van de hondentaal. Hierdoor kun je beter begrijpen wat de hond je wil vertellen door zijn gedrag.

Een buddyhond kan de problemen waar je tegenaan loopt natuurlijk niet oplossen. Hij gaat wel met je samenwerken om het leven wat aangenamer te maken, bijvoorbeeld om je te begeleiden naar een supermarkt of doktersbezoek. Wanneer je angstig bent of paniek voelt opkomen kan de hond je kalmeren. Dit traject vraagt jouw bereidheid om tijd en aandacht te besteden aan jullie samenwerking en training.

Praktische info

  • Dit is een volledig op maat gemaakt traject.
  • Kosten hangen af van de wensen/noden en zullen vooraf middels een offerte worden gecommuniceerd.
  • Afspraken op de locatie van VAAIana Bree (België)
  • Afspraken bij jullie thuis. De reiskosten bedragen 0,45 cent per gereden kilometer vanaf VAAIana in een straal van max 20 kilometer vanaf Bree.
  • Datum en tijd in onderling overleg

Meer info of afspraak inplannen?