Animal Assisted Coaching

 

Waarom en wanneer coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Coaching helpt je om inzicht te krijgen in jezelf, in een vraag waarmee jij worstelt of in een doel dat je wilt behalen. Het gaat hierbij vaak over het in gang zetten van een verandering in jezelf, in je leven of in je werk. De voorwaarde is altijd dat je bereid bent om je eigen leerproces onder ogen te zien en dat je gemotiveerd bent om hieraan te werken.

Coaching met honden

Bij coaching met honden werkt de coach samen met haar coachhonden. De coach maakt gebruik van de specifieke eigenschappen van een hond. De hond is als een spiegel en kan je laten ervaren wat het effect is van jouw gedrag, je emoties, je gedachten en de manier waarop je op dat moment in het leven staat.

Coachen met honden is ervaringsleren, het is minder praten en meer doen!

In eerste instantie spelen coachhonden een grote rol in de bewustwording ten aanzien van jezelf. Dit noemen we ‘spiegelen met honden’. Honden reageren ‘natuurlijk’ op mensengedrag. Er zitten geen filters tussen. Hun spiegelende feedback is puur en zuiver, daar kan je niet omheen. Je krijgt precies terug wat je zelf geeft en dat kan soms ontroerend, grappig of confronterend zijn.

Ervaren, reflecteren en experimenteren

Wanneer er bewustwording is ontstaan, krijgen de honden een rol in de verandering die jij wilt inzetten. De metaforen en het oefenen met alternatief gedrag geeft direct resultaat. De honden begeleiden je bij je leerproces. De coach helpt je de vertaalslag maken naar de praktijk van alle dag in het privéleven of op de werkvloer. Deze vorm van coaching is vrolijk, laagdrempelig en luchtig, met een groot en blijvend resultaat!

Praktische info

  • Afspraken op de locatie van VAAIana Bree (België)
  • Datum en tijd in onderling overleg
  • Sessie van ongeveer anderhalf uur, 80 euro per sessie
  • Ouder spiegel/coach sessie van anderhalf uur is 95 euro per sessie

Meer info of intake inplannen?