2022 met nieuwe perspectieven

Vaaiana weiland

2022 met nieuwe perspectieven

We hebben het weiland aangekocht, dat zich naast de praktijkruimte bevindt. Yes!!! Eindelijk! Lang gehoopt en we waren al een poosje in gesprek met de boer, maar de tijd was nog niet rijp. Nu precies aan het begin van het jaar 2022, het jaar van de keuzes, kregen we de kans.

Deze uitbreiding van ons terrein brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee, voor zowel individuele sessies, maar ook zeker voor nieuwe groepsactiviteiten.
De uitwerking van onze ideeën zijn in volle gang!

Waar ooit alles mee begon was het spiegelend werken met honden. De laatste jaren ben ik toegegroeid naar meer trauma werk.

Ik heb een aantal mooie nieuwe opleidingen mogen afronden om mij hierin verder te kunnen specialiseren. Juist in deze bijzondere tijden waarin we leven is er een enorme nood aan ondersteuning  en  aan het kunnen helen van trauma.

We zijn allemaal getraumatiseerd in meerdere of mindere mate. Soms door een eenmalige verschrikkelijke gebeurtenis, wat men shock trauma noemt. Vaak  ook door een periode van pijnlijke gebeurtenissen, in onze jeugd of ons latere leven, dit noemen we proces trauma.  En vaak door een combinatie van beiden.

Door toedoen van traumatische gebeurtenissen in ons leven, bevriest de energie in ons lichaam en belanden we in allerlei overlevings-responsen, met vaak een spiraal naar beneden. Hierdoor wordt je verhinderd om een leven te leven die werkelijk vervullend is.

VAAIana

Overlevingsresponsen als gevolg van trauma zijn niet helpend in het nu en kunnen grote gevolgen hebben voor je dagelijkse leven: Een burn out kan ontstaan, angsten kunnen een grote rol gaan spelen, depressie, onverklaarbare pijnklachten, eenzaam en afgesloten voelen,  ziekte.. Onvoorstelbaar veel klachten hebben hun oorsprong in de bevroren energie door trauma.

 De komende nieuwsbrieven ga ik hier meer inhoudelijk over schrijven en natuurlijk specifiek over wat we hierin van honden kunnen leren en waar zij ons in kunnen ondersteunen om onszelf beter te begrijpen. Maar niet alleen dat!

Ook dieren hebben emoties en behoeftes. Ook dieren hebben een zenuwstelsel dat hen waarschuwt voor gevaar en onveiligheid, net als wij! Hoe fijn zou het zijn dat wij elkaar mogen leren ondersteunen! De hond ons en wij de hond!

 Waar ik mee begon was het schrijven dat alles ooit begon met het spiegelend werken met honden.

En juist nu, nu we zo’n mooi veld tot onze beschikking hebben, mogen de honden nog meer mee gaan doen in ons aanbod!

VAAIana landschap 

Het belangrijkste thema in ons aanbod zal opnieuw: VERBINDING zijn!

 We merken dat er een grote nood is aan werkelijke menselijke verbinding en zeker onder jongeren. Hier willen we op in spelen middels laagdrempelige verbindende jongeren cirkels.

 Ook voor vrouwen en moeders komt er een mooi aanbod om te verbinden en te connecten.

 Ouders en kinderen speels verbinden door samen te werken en te trainen met jullie hond.

 Spiegeltraining en hondenkampjes..

Familie opstellingen met honden voor volwassenen. 

Even wat ideeën die we al graag delen.  

Mocht jij al enthousiast worden van deze sneak preview dan mag je ons dit zeker laten weten. We mogen samen groeien en dit kan enkel door hier samen in op te mogen trekken. Houd onze nieuwsbrief zeker in de gaten voor de updates en nieuws! 

Veel liefs en verbinding gewenst, 

Gerja, Rick  en de hondjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *